Wednesday, January 9, 2013

Autoritatile au demarat demontarea fundamentului

Un grup de cetățeni a protestat azi în fața Primăriei și în Scuarul Europei împotriva tergiversării lucrărilor de demontare a fundamentului pizzeriei Sbarro. 

1. Prime TV

 

Primăria a început astăzi demontarea fundamentului de beton, turnat de firma care iniţia să construiască o cafenea în Scuarul Europei din Chişinău. 
Lucrările s-au efectuat, în timp ce un grup de tineri a protestat împotriva inacţiunilor autorităţilor, care nu au amenajat terenul din scuar. Şeful întreprinderii municipale a precizat că din cauza condiţiilor meteo, fundamentul va fi demontat parţial. 
În Scuarul Europei urma să fie edificată o cafenea cu două niveluri, cu o terasă pe timp de vară. La sfârşitul lunii decembrie, Primăria a anulat autorizaţia de construcţie, pe motiv că proiectul nu a fost coordonat cu Ministerul Culturii. 

2. Publika TV



O construcţie neautorizată din centrul istoric al Capitalei va fi demolată, după ce reprezentanţi ai societăţii civile au solicitat acest lucru în cadrul mai multor acţiuni de protest. Aceştia sunt nemulţumiţi că blocurile din beton ale construcţiei din Scuarul Europei nu au fost evacuate. Autorităţile susţin, însă, că lucrările vor fi efectuate treptat.Şase reprezentanţi ai societăţii civile şi-au început protestele în faţa Primăriei. Aceştia au mers apoi la şantierul de construcţie. Acolo deja se aflau muncitorii, care au spus că, deocamdată, au venit să facă doar curăţenie.
"Pe aşa timp ciocanul pneumatic îngheaţă şi nu este posibil de efectuat lucrările, dar cum se va încălzi, va fi demontată toată fundaţia", a spus reprezentantul Preturii Buiucani, Ilie Golub.
"De ce s-au apucat abia astăzi, când a fost protestul, de ce nu s-au apucat când a fost mai cald? Noi vom protesta până când va fi demontată construcţia în această iarnă şi nu până la primăvară. Fiindcă până atunci este o schemă foarte bună. Firma dă în judecată Primăria, după care Primăria pierde, iar firmei i se dă dreptate", a menţionat reprezentantul societăţii civile, Alexei Dimitrov.
Protestatarii spun că lucrările de construcţie a unui local au început în lipsa unui aviz din partea Ministerului Culturii. Documentul era necesar, deoarece clădirea se construieşte în centrul istoric al Capitalei, în preajma Grădinii Publice "Ştefan cel Mare".

No comments:

Post a Comment