Wednesday, December 2, 2015

Media Update (1 decembrie).

http://unimedia.info/stiri/video-compania-lui-plahotniuc-nu-l-vrea-pe-Stefanita-in-procesul-cu-primaria-chisinau-105373.html
(video) Compania lui Plahotniuc nu-l vrea pe Ștefăniță în procesul cu Primăria Chișinău

Compania Finpar Invest, despre care presa a scris că aparţine controversatului om de afaceri, Vladimir Plahotniuc, se judecă cu Primăria capitalei ca să poată construi un complex hotelier cu 13 etaje, în locul cafenelei Guguță, din parcul central.
Pentru că Grădina Publică Ștefan cel Mare este monument de importanță națională, Agenția pentru Protejarea Monumentelor de Arhitectură a cerut să fie implicată ca parte în proces.

Potrivit Curaj.tv, reprezentanta Consiliului Municipal Chișinău a fost de acord, iar avocatul firmei lui Plahotniuc a fost categoric împotrivă și nici n-a vrut să-și explice poziția în fața camerelor video.
De menționat este că directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă, este implicat activ în protejarea monumentelor.
UNIMEDIA precizează că Finpar Invest a acţionat în judecată Consiliul Municipal Chişinău şi cere anularea sintagmei „fără drept de privatizare”, stipulată într-o decizie a autorităţilor municipale din decembrie 2014.

Cafeneaua Guguţă are o suprafaţă de o mie două sute de metri pătraţi şi un teren aferent de aproape jumătate de hectar.




2.

No comments:

Post a Comment