Sunday, May 17, 2015

Discutii publice nevalabile. A treia oara.

Azi la 14.00 ne-am adunat, vreo 20-30 de cetățeni, jurnaliști și activiști în Sala de Ședințe a Preturii Buiucani unde urma să aibă loc o rundă repetată de discuții publice în conformitate cu Dispoziția nr. 225-d din 10 aprilie 2015 a primarului general.
Am așteptat pînă la 14.10 după care am încercat să facem un fel de apel al celor prezenți, ca să vedem dacă sunt reprezentate toate părțile. Majoritatea covîrșitoare a participanților au fost din partea unor grupuri de activiști și organizații. Au mai fost prezenți și reprezentanți ai Preturii Buiucani (strict pentru organizarea bunei desfășurări a discuțiilor), candidatul la funcția de primar general Mihail Cîrlig (invitații au fost trimise tuturor candidaților la funcția de primar), consilierul municipal Veaceslav Bulat și un reprezentant al Direcției Arhitectură și Urbanism a primăriei.
Nu a venit nici un reprezentant al investitorului și nici vreun arhitect de la ISP ”Industrialproiect”, întreprinderea care a elaborat proiectul.
Adică, autorii proiectului nu au venit să-l prezinte publicului.
În aceste condiții am considerat de cuviință să ne retragem din așa-zisele ”discuții publice” și să considerăm că ele nu au avut loc.
În timpul apropiat vom scrie o notă informativă pe adresa primăriei în care vom aduce la cunoștință autorităților că această rundă de discuții publice nu poate fi considerată ”valabilă” (că ar fi avut loc).
Vom solicita în mod repetat organizarea unor discuții publice corecte, cu respectarea procedurii indicată în lege.

Înregistrarea  video a evenimentului se găsește aici:


No comments:

Post a Comment