Tuesday, December 25, 2012

program de revendicari la protestul de miercuri, 26 decembrie, 10.00

Protestul de mâine nu are un program concret. Ion Ștefăniță de la Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din cadrul Ministerului Culturii a promis că vine cu un comunicat de presă în care va prezenta încălcările comise de beneficiar și primăria orașului.
Asta înseamnă, sper, o analiză legală detaliată a cazului. 
În caz că, altă speranță, primăria orașului va vrea totuși să ne invite la un dialog, acesta ar putea fi un program de revendicări pe care l-am prezenta:
 -  Să cerem stoparea lucrărilor de construcție, demontarea gardului și fundamentului pizzeriei Sbarro.
- Să cerem instaurarea unui moratoriu asupra construcțiilor în centrul istoric al orașului și mai ales în perimetrul Grădinilor Publice.
- Să solicităm instaurarea unor mecanisme de consultare a societății civile și cetățenilor în privința amenajării spațiilor publice și a lucrărilor de construcție în centrul istoric al orașului Chișinău.
-  Să solicităm pedepsirea funcționarilor ce au acoperit ilegalitățile construcției pe adresa bd. Ștefan cel Mare 101.
Am putea oferi un termen primăriei - 1 lună pare un termen rezonabil.



Și într-o formă oficială: 



Program de revendicări

1. Solicităm stoparea lucrărilor de construcție, demontarea gardului și fundamentului pizzeriei Sbarro.

2. Solicităm respectarea moratoriului impus de Hotărîrea Guvernului 978 din 2.09.2004 și Dispoziția 74-d din 21.02.2011 a Primarului General cu referire la construcțiile în centrul istoric al orașului și mai ales în perimetrul Grădinilor Publice. 

3. Solicităm instaurarea unor mecanisme de consultare a societății civile și cetățenilor în privința amenajării spațiilor publice și a lucrărilor de construcție în centrul istoric al orașului Chișinău.

4.   În cazul depistării unor ilegalități în procesul de autorizare, solicităm pedepsirea funcționarilor ce au acoperit ilegalitățile construcției pe adresa bd. Ștefan cel Mare 101.

Termenul propus Primăriei pentru realizarea acestor doleanțe - 1 lună.

Grupul de Inițiativă
http://gradina-publica.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment